Druivensoorten: pinot noir.
Proefnotities: Helderrood met het typische karakter van pinot noir. In de geur kersen, rode bessen en wat ceder. In de smaak ondersteund met een fris karakter en wat kruiden.
Serveersuggesties: Lekker bij wild, gevogelte en roodvlees, maar smaakt ook goed bij zachte kazen.
Serveer temperatuur: 18-20° C.
Gebied: Bourgogne
Streek: De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.
Over het wijnhuis: De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.